Starten na een blessure

Deelname aan deze bijscholing levert 3 licentiepunten op niveau 3 van de Atletiekunie op. Er wordt een bewijs van deelname verstrekt.

In de scholing wordt besproken hoe het herstel van de blessure plaatsvindt. Wat gebeurt er eigenlijk en wanneer kan ik weer beginnen met hardlopen? En moet ik wel beginnen met hardlopen of moet ik eerst andere activiteiten ondernemen? Er wordt een onderscheid gemaakt tussen een spier-, een pees- en een gewrichtsblessure. Naast de theorie is er ook een praktijkdeel: eerst zal een demonstratie plaatsvinden van allerlei testvormen en vervolgens gaan we aan de slag met verschillende soorten blessures en een trainingsopbouw. Welke maatregelen moeten we treffen in de warming-up, hoe ziet mijn loopactiviteit eruit en hoe de cooling down? Deze workshop moet leiden tot een verantwoord blessureherstelproces, het kunnen bieden van een adequate begeleiding van een blessure tot het niveau van de hardloper. Daarnaast moet deze kennis leiden tot minder blessures en minder herhaling van blessures.Dit geldt in wezen voor alle niveaus, dus zowel voor recreanten als wedstrijdlopers, duurlopers als sprinters.

Programma:
– theorie: 1,5 uur
– demonstratie: 1 uur
– opdrachten: 1,5 uur

Doelgroep:
– hardlooptrainers
– wandeltrainers

Kosten:
Deze bijscholing wordt binnen de eigen vereniging, dus op lokatie, georganiseerd met als doel de trainers in hun eigen, vertrouwde omgeving de mogelijkheid te bieden zich verder te ontwikkelen. Voor meer informatie en mogelijkheden kunt u contact opnemen via het contactformulier. De kosten voor deze bijscholing worden in overleg bepaald.

Voorbereiding:
De nieuwe warming-up, door Tjitte Kamminga. ISBN 978 90 4391 4093 Uitgegeven door Tirion Sport Uitgevers, Utrecht 2011. Verkrijgbaar bij de auteur.